Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

«Άνθρωποι για τη πόλη»- Κατερίνα Κωστοπούλου: «Η δημοτική αρχή και οι δημότες πρέπει να είναι ένα»



  
   Φαίνεται πως οι συνεχείς εναλλαγές στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα ακολουθούν το γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι όλων των δήμων έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα για μια δυνατή θέση στη κάλπη άλλοι σε ήπιους ρυθμούς και άλλοι με ταχύτητα φωτός. 
    Με αφορμή τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το «Anthis Talks» εισάγει την ενότητα «Άνθρωποι για τη πόλη» δίνοντας το βήμα σε εκπροσώπους από όλους τους δήμους της Αθήνας να εκφράσουν τις σκέψεις τους και το όραμα τους για μία καλύτερη πόλη. Η αρχή δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από μια συζήτηση με  κάποιον υποψήφιο εκπρόσωπο του Δήμου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα και αυτός δεν είναι άλλος από το Δήμο Ζωγράφου. Όπως εγώ έτσι και εκείνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δήμο Ζωγράφου και συγκεκριμένα στη περιοχή των Ιλισίων. Αγαπά τη πόλη της και γνωρίζει καλά τις ανάγκες της, αφού πρώτα απ΄όλα είναι δημότης Ζωγράφου και εν συνεχεία υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Όπως λέει και η ίδια για να διοικήσεις σωστά ένα δήμο, πρέπει να είσαι ένα με το δημότη. Η Κατερίνα Κωστοπούλου είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με εξειδίκευση στα Όργανα Ακριβείας Ενδείξεων Αυτοκινήτου όντας μια από τις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα σε αυτό το αντικείμενο και Τεχνικός Ασφαλείας.

Tι είναι εκείνο που σας έκανε να βάλετε υποψηφιότητα σε αυτές  τις δημοτικές εκλογές;

   Πάντα με έλκυε η ενασχόληση με τα κοινά αν και μέχρι πρόσφατα δεν είχα ασχοληθεί ενεργά, παρόλο που συμμετείχα για πολλά χρόνια στους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία των παιδιών μου.
Η γνωριμία μου με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κωστή Παπαναστασόπουλο ήταν το κινητήριο έναυσμα. Η προσήλωσή του στα κοινά με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, η καθαρότητά του, η οπτική καθώς και ο τρόπος που προσεγγίζει τα πράγματα ήταν αυτό που με ενεργοποίησε.

Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις για το Δήμο Ζωγράφου;

   Ο Δήμος Ζωγράφου είναι μία πυκνοκατοικημένη περιοχή και φαινομενικά δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, για να βελτιωθεί  η ποιότητα ζωής. Παρ΄όλα αυτά με ολοκληρωμένες μελέτες από γειτονιά σε γειτονιά και με σωστό σχεδιασμό υπάρχουν οι δυνατότητες για να γίνουν οι βελτιώσεις που χρειάζονται, είτε αυτό αφορά τη συγκοινωνία, τη κυκλοφορία, τις ελεύθερες προσβάσεις και πολλά άλλα θέματα. Γιατί θέματα υπάρχουν και χρήζουν της προσοχής μας.



Γιατί να επιλέξει ο ψηφοφόρος το «Αγαπώ Ζωγράφου» να τον εκπροσωπήσει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση;

   Είμαστε μία ομάδα χωρίς κομματικό χρώμα. Ο καθένας έχει τα δικά του πολιτικά πιστεύω, χωρίς αυτό να αφορά τη παράταξη. Οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε για πρώτη φορά υποψηφιότητα, είμαστε άνθρωποι καθημερινοί, βλέπουμε και βιώνουμε τα προβλήματα της πόλης μας και μη βρίσκοντας ανταπόκριση για την επίλυση προβλημάτων του Δήμου μας γινόμαστε οι ίδιοι αρωγοί μιας προσπάθειας να επιτευχθούν οι λύσεις σε σοβαρά ζητήματα του Δήμου. Για να διοικήσεις ένα Δήμο, πρέπει να έχεις ο ίδιος τη ψυχολογία του δημότη.

  Σε ποιο τομέα του Δήμου Ζωγράφου δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή και χρήζει βελτιώσεως;

   Σε πολλούς. Το συγκοινωνιακό, τα σχολεία, η καθαριότητα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κάποια από αυτά. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στο Δήμο Ζωγράφου και βλέπω ότι υπάρχουν πράγματα, στα οποία υστερεί συγκριτικά με το παρελθόν. Δεν γίνεται να προχωράμε μπροστά και η ζωή μας να πηγαίνει πίσω. Πρέπει να δοθεί βάση στη καθαριότητα, στην ανακύκλωση, στο φωτισμό ώστε να υπάρχει ασφάλεια, στη συγκοινωνία ώστε να μπορεί ο πολίτης να κινείται χωρίς να ταλαιπωρείται. Να γίνει χρήση των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών. Με απλά λόγια να εκσυγχρονιστεί ο Δήμος μας.

Ποιο θα είναι το πρωταρχικό μέλημα της Κατερίνας Κωστοπούλου ως αυριανή δημοτική σύμβουλος;

  Οι προτεραιότητες προκύπτουν από την ιδιότητά μου, αυτή του Μηχανολόγου, είναι η ασφάλεια και ο εκσυγχρονισμός χωρίς να αγνοώ άλλα ζητήματα.
Υπάρχουν κακοτεχνίες, έλλειψη σωστού φωτισμού, σε δημόσιους χώρους, σχολεία, παιδικές χαρές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε και να το βελτιώσουμε. Επίσης με προβληματίζει πολύ η ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου, κυρίως αυτών που εργάζονται στα συνεργεία (πράσινο κλπ). Δεν αρκεί να τους παρέχονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, τα οποία ανάλογα με το αντικείμενο είναι διαφορετικά για τον καθένα, πρέπει να επιμορφώνονται για τον τρόπο χρήσης τους αλλά και πως θα εκτελούν την εργασία τους σύμφωνα με τους κανόνες για την Ασφάλεια και την Υγιεινή στην Εργασία.

Συνεχίζουν να υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι στην ενασχόληση γυναικών με τα κοινωνικά και τα πολιτικά δρώμενα; Η νοικοκυρά που θα αποφασίσει αύριο μεθαύριο να κατέβει στις εκλογές θα αντιμετωπιστεί ισότιμα με έναν άνδρα;

Νομίζω πως είμαι το λάθος άτομο για αυτήν την ερώτηση καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου έχω κινηθεί σε «ανδροκρατούμενους» χώρους χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσω προβλήματα. Πιθανότατα υπάρχουν ακόμα ρατσιστικές συμπεριφορές αλλά είναι σημαντικό η ίδια η γυναίκα να έχει αυτοπεποίθηση και να πιστεύει στις δυνάμεις της.

Ποιο μήνυμα θέλετε να απευθύνετε στους δημότες Ζωγράφου;

Είμαστε και εμείς δημότες και θα συνεργαστούμε όλοι μαζί για να βελτιώσουμε τη πόλη μας και να τη κάνουμε πιο ποιοτική.

Σας ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία στις εκλογές!



Η Κατερίνα Κωστοπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ζωγράφου με τη παράταξη του Κωστή Παπαναστασόπουλου «Αγαπώ Ζωγράφου»

https://www.linkedin.com/in/katerina-kostopoulou-04a50ab2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...