Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Για αυτό αγαπάς τη μικρή σου αδερφή



 Κάποτε σε ρώτησαν τι δώρο θα ήθελες να ζητήσεις από τον Αϊ Βασίλη  και εσύ απάντησες ένα αδερφάκι,για να παίζετε παρέα. Όταν η επιθυμία σου έγινε πραγματικότητα πέταξες από χαρά και περίμενες με ανυπομονησία τον ερχομό του νέου μέλους στο σπίτι. Η πρώτη σας συνάντηση ήταν αμήχανη. Πήγες κοντά της διστακτικά και την περιεργάστηκες. Ο αρχικός ενθουσιασμός έσβησε και ήρθε η απογοήτευση,όταν κατάλαβες,ότι δεν θα βρίσκεσαι πια στο επίκεντρο της προσοχής και θα πρέπει να μοιράζεσαι την αγάπη των γονιών και των παππουδων μαζί της.Από εκείνη την ημέρα σε οτιδήποτε ζητούσες προτεραιότητα θα είχε το μωρό.Μπροστά σε όλους έδειχνες ότι την αγαπάς, αλλά παραδέξου,ότι κρυφά είχες καταστρώσει πολλά σχέδια εξόντωσης της,που έμειναν μη υλοποιήσιμα.Είχες βαρεθεί να ακούς συνέχεια τη φράση "Να προσέχεις την αδερφή σου".Λες και εσύ δεν ήσουν μικρή και δεν ήθελες προσοχή.Το χειρότερο όλων όμως ήταν,πώς για όποια ζημιά γινόταν,είτε έφταιγες είτε όχι, εσύ θα ήσουν υπεύθυνη, γιατί πολύ απλά αυτή είναι η μοίρα των μεγαλύτερων αδερφών. Μεγαλώνοντας η σχέση σας έγινε πιο ουσιασιαστική, γιατί ωριμάσατε και συνειδητοποίησες, ότι το "χαζό" που κάποτε σε εκνεύριζε και δεν του έδινες σημασία είναι το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής σου και αυτοί είναι οι λόγοι που την αγαπάς.


1.Θες να την προστατεύεις.

Όταν ήσουν μικρή σε ενοχλούσε να ακούς διαρκώς την ίδια καραμέλα «να προσέχεις την αδερφή σου».Τώρα που μεγάλωσες, δεν έχεις καλύτερο από αυτό. Είσαι διατεθειμένη να τσακωθείς με οποιονδήποτε την πειράξει.Θες  να την προφυλάσσεις, για να μην πληγωθεί και να είσαι πάντα δίπλα της για να την συμβουλεύεις και να την αποτρέπεις από τις λάθος κινήσεις.

2. Θα σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές

Μπορεί να είναι μικρότερη, αλλά κάποιες φορές σκέφτεται πιο ώριμα από εσένα. Θα σε συμβουλέψει καλύτερα από τον καθένα, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος,που να σε γνωρίζει καλύτερα από εκείνη.Εμπιστεύεσαι τη γνώμη της, γιατί θα σου λέει πάντα την αλήθεια, ακόμα και αν αυτή σε πονάει. Θα σου μιλήσει χύμα και ποτέ δεν θα σου χαριστεί,αλλά αυτό είναι που αγαπάς σε εκείνη.

3.Έχετε τον δικό σας κώδικα επικοινωνίας.

Μπορεί να μην ανταλλάξετε κουβέντα, αλλά  όταν τα βλέμματα σας συναντηθούν θα τα έχετε πει όλα. Αυτό δεν θα το καταφέρεις με κανέναν άλλον. Έχετε την ικανότητα να διαβάζετε η μία την σκέψη της άλλης χωρίς να μιλήσετε, γιατι πολύ απλά έχετε «γεννήσει» η μία την άλλη.



4.Έχει την ικανότητα να σου φτιάχνει τη διάθεση

Μετά από μία δύσκολη μέρα το μόνο που θες είναι να σε πλακώσει το πάπλωμα και να μην σου μιλήσει  κανένας. Εκείνη όμως θα βρει το αντίδοτο για να σε κάνει καλά. Έχει την ικανότητα με μια ατάκα, που θα πετάξει να σε κάνει να λιώσεις από τα γέλια, αλλα δεν θα σταθεί εκεί. Θα σου λέει αστεία, θα κάνει μιμήσεις, θα σε ξεσηκώσει να τραγουδήσετε και να χορέψετε τα αγαπημένα σας κομμάτια μέχρι να βεβαιωθεί ότι έχει ανεβάσει τη διάθεσή σου στα ύψη.

5.Δεν μπορείς να της θυμώσεις παραπάνω από δέκα λεπτά

Έχετε ρίξει ομηρικούς καβγάδες και έχετε  ανταλλάξει βαριές κουβέντες. Με λίγα λόγια δεν είναι λίγες οι φορές, που μετατρέψατε το σπίτι στον «Πόλεμο των Ρόουζ», αλλά όσο και να έφταιγε εκείνη ποτέ δεν μπόρεσες να της κρατήσεις μούτρα πάνω από δέκα λεπτά. Έχει την ιδιότητα να σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα χωρίς να σου ζητήσει συγγνώμη με εκείνο το δήθεν μετανιωμένο βλέμμα, που πάντα πιάνει(Μιλώ εκ πείρας).

6.Σου βγάζει το μητρικό ένστικτο

Ακόμα και δύο χρόνια να έχετε διαφορά, δεν παύετε να είστε εσύ η μεγάλη και εκείνη η μικρή. Πολλές φορές την ελέγχεις παραπάνω και από τη μαμά σας. Θες να γνωρίζεις, τι κάνει,με ποίους είναι και ίσως κάποιες φορές να γίνεσαι υπερπροστατευτικη. Συγκινείσαι να την βλέπεις να μεγαλώνει. Ούτε που κατάλαβες πότε πήγε Γυμνάσιο, πότε Λύκειο και πότε έφτασε να δώσει Πανελλήνιες.Εκείνη δεν μπορεί να νιώσει αυτό το συναίσθημα, γιατί εσύ την ζεις και πορεύεσαι μαζί της από τη στιγμή που γεννήθηκε.


   Σε μάλωσαν πολλές φορές εξαιτίας της επειδή ήσουν η «μεγάλη».Σου ανέβασε ακόμα περισσότερες φορές το αίμα στο κεφάλι, όταν έπαιρνε κρυφά τα ρούχα σου ή όταν γκρίνιαζε για να την βοηθήσεις στην εργασία, που δεν μπορούσε να κάνει.Είστε τελειως διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν μετράει μπροστά στην πιο ζεστή αγκαλιά και το πιο ειλικρινές «σ΄αγαπώ» που θα σου χαρίσει αυτός ο άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...