Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Mute: Όταν η σιωπή τα λέει όλα





     Ο Γιώργος Χρυσοστόμου επιστρέφει στο θέατρο του Νέου Κόσμου αντιμέτωπος αυτή τη φορά με τις δικές του αλήθειες εκφρασμένες μέσα από ένα δύσκολο και πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα θεατρικό είδος, μια ιδέα είκοσι ετών που τελικά έρχεται στο φως.
  Ένα πρόσωπο, μια πολυκατοικία, εξι ήρωες και ανύπαρκτες λέξεις. Μία παράσταση- εξομολόγηση του κεντρικού ήρωα και δημιουργού, που αφήνει για μία ώρα το θεατή να δει μέσα από τη κλειδαρότρυπα του μυαλού του και να γίνει κοινωνός των μύχιων σκέψεων, που ο ίδιος προτιμά να μην εκφράσει με λόγια.
  Το "Mute" είναι η επιλεκτική σιωπή που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, η σιωπή της προσωπικής απομόνωσης και της μοναξιάς.
  Ο Γιώργος Χρυσοστόμου δοκιμάζεται σε μία επίπονη θεατρική διαδικασία, που απαιτεί ενέργεια και ταλέντο και ο ίδιος καταφέρνει για μια ακόμη φορά να πλημμυρίσει τη σκηνή και με τα δύο προκαλώντας μια συνεχόμενη εναλλαγή συναισθημάτων στον θεατή, που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.
   Σε ένα κόσμο, όπου όλα μπαίνουν στη σίγαση και τα λόγια κουράζουν, η σιωπή έρχεται να επικοινωνήσει περισσότερα από ότι οι γυμνές λέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...