Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Η ελληνική τηλεόραση επέστρεψε στο θρόνο της

 



      Η τελευταία εβδομάδα ήταν μια πραγματική αποκάλυψη για τα τηλεοπτικά δρώμενα, μια εβδομάδα που έφερε πνοή ανανέωσης και νοσταλγίας.
    Με τη πρεμιέρα των "Άγριων Μελισσών" τη προηγούμενη Κυριακή και τη χθεσινοβραδινή δυναμική είσοδο του Μανούσου Μανουσάκη στη τηλεοπτική μυθοπλασία ύστερα απο πολλά χρόνια απουσίας με το "Κόκκινο Ποτάμι", νιώθω ότι πλησιάζει η επάνοδος αυτού του φαινομένου που αποκαλούσαμε κάποτε "καλή εποχή της ελληνικής τηλεόρασης".
    Μετά από κάμποσο καιρό κάθησα με προσμονή και αμείωτο το ενδιαφέρον μπροστά από τη τηλεόραση αντί να το ρίξω στο "Netflix". Και οι δύο αυτές σειρές κέρδισαν το κοινό γιατί κάλυψαν όλες τις πτυχές μιας καλογυρισμένης σειράς, δυνατό σενάριο, αριστοτεχνική σκηνοθεσία, ταλαντούχους ηθοποιούς, μουσική επένδυση και μέσα σε όλα αυτά την αγάπη και τη προσδοκία πολλών ανθρώπων να αναστήσουν την ελληνική τηλεόραση και τη καλή αισθητική. Οι τηλεθεατές αναβίωσαν στο μυαλό τους εποχές "Αίθουσας του Θρόνου" και "Νησί", αφού μετά από πολλά χρόνια αντίκρισαν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες δύο πραγματικές υπερπαραγωγές.
     Φυσικά οι "Άγριες Μέλισσες" και το "Κόκκινο Ποτάμι" δεν είναι οι μοναδικές προσεγμένες δουλειές της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Μην ξεχνάμε και το συγκινητικό come back του "Λόγω Τιμής" και της αγαπημένης παρέας από τη Πάτρα ύστερα από 23 χρόνια υπό τη συγγραφική πένα της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, που έκανε πολλούς της γενιάς των 40άρηδων να αναπολήσουν τα μαθητικά τα χρόνια.
    Με κάνει πραγματικά χαρούμενη το γεγονός οτι πολλοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς γύρισαν τη πλάτη στα "τηλεοπτικά σκουπίδια" που απασχολούν με φθηνό τρόπο το ενδιαφέρον τους τα τελευταία χρόνια, για να αγκαλιάσουν τη ποιοτική ψυχαγωγία, που δυστυχώς δεν είχαν συναντήσει ποτέ στους τηλεοπτικούς τους δέκτες.
     Ναι λοιπόν!Μπορώ να πω με σιγουριά ότι φέτος έγινε ένα ουσιαστικό βήμα προς την αναγέννηση της τηλεοπτικής ποιότητας. Φέτος έχεις πολλούς και καλούς λόγους για να κάτσεις μπροστά από το "χαζοκούτι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...