Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Που θα πάμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;-5 αγαπημένοι προορισμοί μια ανάσα από την Αθήνα



Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και επιτέλους θα πάρεις μια ανάσα από την καθημερινή ρουτίνα(δουλειά-σπίτι-δουλειά). Μην μου πεις ότι θα μείνεις σπίτι; Σίγουρα θα σκέφτεσαι «που να φεύγουμε τώρα και να ξοδεύουμε χρήματα;». Αγαπητέ/η μου ο Έλληνας ήξερε πάντα να περνά καλά και χωρίς χρήματα. Τώρα θα αλλάξει; Παράβλεψε τους μετεωρολόγους, που βάλθηκαν να σε πανικοβάλλουν μιλώντας για βροχερό τριήμερο και οργανώστε με την παρέα σου μια σύντομη εξόρμηση εστω για μια μέρα.Όταν υπάρχει καλή διάθεση πάντα περνάς υπέροχα και ας ρίχνει «καρέκλες». Δεν πτοούμαστε. Για να μην κουράζεσαι να ψάχνεις που μπορείς να πας, θα σου προτείνω πέντε δελεαστικούς και οικονομικούς προορισμούς για μια σύντομη απόδραση και μάλιστα κοντά στην Αθήνα. 

Προειδοποίηση! Πέντε στα πέντε είναι παραθαλάσσιοι προορισμοί, οπότε οι βουνίσιοι τύποι ή οι αλλεργικοί στη θάλασσα προλαβαίνετε να την κάνετε πριν ξεκινήσω.


1.Εύβοια-(Πάμε στα σίγουρα)
Δοκιμασμένη και σίγουρη επιλογή. Τα έχει όλα! Είναι οικονομική, είναι δίπλα(με το αυτοκίνητο θα έχεις φτάσει το πολύ σε μια ώρα ανάλογα με πόσα γκάζια πας) και προσφέρει ευρεία γκάμα από μέρη, που θα λατρέψεις. Αξίζει να γυρίσεις Ερέτρια, Χαλκίδα και Κάρυστο, να κάνεις μπάνιο στους καταρράκτες. Φυσικά μην παραλείψεις τα Λιχαδονήσια, τις «Σεϊχέλες της Ελλάδας» και μην ξεχάσεις να βγάλεις selfie με τις φώκιες.


2.Αγκίστρι-(Το απόλυτο σκηνικό κοντινών διακοπών)
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς και κυρίως της νεολαίας, όταν σχεδιάζουν να αποδράσουν για ένα σαββατοκύριακο. Είναι ότι πρέπει. Μικρό, φθηνό αλλά καθόλου βαρετό με οικονομικά ξενοδοχεία, «παραδεισένιες» παραλίες και γραφικά ταβερνάκια. Η απόσταση από τον Πειραιά το κάνει προτιμότερη επιλογή και από την πλαζ της Βούλας. Να πας σίγουρα στην Χαλικιάδα.Σύντομα επειδή θα σου ανοίξει η όρεξη,λίγο το θαλασσινό νερό, λίγο κρασί και το αγόρι μου σπεύσε άμεσα στη Σκάλα και συγκεκριμένα στα «Δελφίνια» για τον πιο νόστιμο ψαρομεζέ.


3.Κέα-(Ο παράδεισος του περιπατητή)


Αν προτιμάς Κυκλάδες, δεν υπάρχει καλύτερο από την Κέα. Μόνο μια ώρα από το Λαύριο περιμένει τους λάτρεις των περιπάτων να περιηγηθούν στις ομορφιές της. Επομένως αν περπατάς ασταμάτητα είναι ό,τι πρέπει  για εσένα. Όργωσε το άνετα. Μόνο φρόντισε και η παρέα σου να έχει τις ίδιες αντοχές και να μην γκρινιάζει κάθε τόσο ότι κουράστηκε.


4.Ναύπλιο-(Η Νάπολη της Ελλάδας)
Αγαπημένη, κλασσική  διαχρονική επιλογή. Η στάνταρ απάντηση στο ερώτημα «Τι θα κάνουμε το σκ;». Μόνο δυο ώρες από την Αθήνα. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται συστάσεις.


5.Σούνιο-(Το νησί της Αττικής)

Τώρα αν δεν θες να αποδράσεις όλο το τριήμερο, γιατί αγαπάς την Αθήνα τόσο που δεν μπορείς να την αποχωριστείς(προφανώς θα είσαι άρρωστος) υπάρχουν προσιτές επιλογές και εδώ γύρω…Ανέκαθεν το Σούνιο ήταν αγαπημένος  προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή για όσους γνωρίζουν καλά την Αττική. Και αφού πας που πας, θα είναι σφάλμα να μην επισκεφτείς το Ναό του Ποσειδώνα, που αποτελεί πόλο έλξης  για τουρίστες από όλο τον κόσμο


Ετοίμασε αποσκευές και φύγαμε για τριήμερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...