Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Το "Αγαπώ Ζωγράφου" αγκαλιάζει και φέτος τους μαθητές του Δήμου

   
    Για τρίτη συνεχή χρονιά εκείνοι που "Αγαπούν Ζωγράφου" το απέδειξαν έμπρακτα συνεισφέροντας στη προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών και κάλυψης των μαθητικών αναγκών στα σχολεία της περιοχής.
  Δεν πρόκειται για μία απλή κοινωνική δράση αλλά για ένα θεσμό που έχει καθιερώσει η δημοτική κίνηση "Αγαπώ Ζωγράφου" ώστε να στηρίξει το δικαίωμα του κάθε μαθητή για μία αξιοπρεπή σχολική πορεία.




  Από το πρωί του Σαββάτου της 15ης Σεπτεμβρίου δημότες και μη κατέφταναν στη Πλατεία Γαρδένιας προσφέροντας τετράδια, κασετίνες και άλλα σχολικά είδη. Όλοι συσπειρωμένοι για ένα κοινό στόχο, να χαρίσουν όλο και περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά του δήμου. Ανάμεσα τους και οι "μικροί" εθελοντές, που ήρθαν αποφασισμένοι με διάθεση συνεισφοράς και αλληλεγγύης να καλύψουν τις ανάγκες των συμμαθητών τους.
  "
Η δράση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ως ενεργοί πολίτες οφείλουμε να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.Κάθε χρόνο 80-100 παιδιά του δήμου έχουν έλλειψη σχολικών ειδών. Στο τέλος της δράσης αφού συγκεντρώσουμε τα σχολικά είδη που χρειάζονται συναντιόμαστε με διευθυντές των τοπικών σχολείων και τα μοιράζουμε. Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και συγκινητική χρόνο με τον χρόνο,αλλά το πιο αξιοσημείωτο στην όλη δράση είναι η συμμετοχή μικρών παιδιών που έρχονται να αφήσουν 5 τετράδια λέγοντας "νοιάζομαι για το συμμαθητή μου". Είναι ευτύχημα να το ακούς αυτό." αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Αγαπώ Ζωγράφου", κύριος Κωστής Παπαναστασόπουλος.


    Εδώ και τρία χρόνια το "Αγαπώ Ζωγράφου" υπενθυμίζει σε όλους μας ότι το παιδικό χαμόγελο είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αξίζει να παλεύεις για αυτό. Έχοντας βασικό άξονα σκέψης το παιδί ως  μέλλον της κοινωνίας  μέσα από αυτή τη φιλανθρωπική δράση καλεί τους πολίτες με τη συμβολή τους να θέσουν τις γερές βάσεις του σήμερα για ένα υγιές και ισορροπημένο αύριο, το αύριο που ανήκει στα παιδιά μας.
  
 



  
  
 
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...