Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Τα Χριστούγεννα ήρθαν "νωρίτερα" στο Νοσοκομείο Παίδων



 
   Αν ρωτήσεις ένα παιδί ποίες λέξεις αγαπά, ανάμεσα στις περισσότερες απαντήσεις θα ακούσεις σίγουρα τα Χριστούγεννα. Εκπέμπει μια παραμυθένια λάμψη αυτή η γιορτή, που αγκαλιάζει τις ψυχές των παιδιών και τα κάνει να προσμένουν με χαρά όλο το χρόνο εκείνη τη περίοδο. Τα στολίδια, οι γιορτινές λιχουδιές και το σύμβολο του Άγιου Βασίλη που αφήνει δώρα στα σπίτια συνθέτουν τη "μαγεία" των Χριστουγέννων, τη μαγεία που είναι αφιερωμένη στα παιδιά και που κάνει τόσα μικρά προσωπάκια να χαμογελούν. Με αυτό το κίνητρο εργάζεται και το σωματείο ΠΑΙ.Δ.Υ.(Παιδί.Δύναμη.Υπομονή), το οποίο έφερε νωρίτερα τα Χριστούγεννα στο Νοσοκομείο Παίδων σκορπίζοντας εορταστική διάθεση στις ψυχές των νοσηλευόμενων παιδιών.



      Το μεσημέρι της Τρίτης (18 Δεκεμβρίου) οι διάδρομοι της χειρουργικής κλινικής του Αγλαΐα Κυριακού πλημμύρισαν από χαμόγελα, μουσική και δώρα με σκοπό την ψυχαγωγία των παιδιών και των οικογενειών τους. Γιατροί, νοσηλευτές και οι μικροί ασθενείς έγιναν μέρος της εορταστικής "φιέστας", που έστησε το σωματείο ΠΑΙ.Δ.Υ με μία εθελοντική ομάδα μουσικών έχοντας την ευκαιρία να ακούσουν και να τραγουδήσουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα.



   Στη συνέχεια η υπεύθυνη του σωματείου, κυρία Μαρία Μηλαΐτη με τους συνεργάτες της και τους δύο εκλεκτούς καλεσμένους της, τους ηθοποιούς Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Μάξιμο Μουμούρη επισκέφτηκαν τα δωμάτια της πτέρυγας για να προσφέρουν δώρα αγάπης χαρίζοντας χαμόγελα στα παιδιά.
   Όποιος είχε τη δυνατότητα να παρευρεθεί σε αυτό το γεγονός θα εισέπραττε το ειλικρινές ενδιαφέρον αυτής της ενέργειας τόσο από τα μέλη του σωματείου ΠΑΙ.Δ.Υ όσο και από το προσωπικό της κλινικής, αφού η ευτυχία στο βλέμμα των παιδιών, όταν κράτησαν τα δώρα τους , ήταν η απόλυτη ικανοποίηση για εκείνους.



  Η κυρία Μηλαΐτη μίλησε στο Anthi's Talks για το έργο του σωματείου αλλά και το έναυσμα για την ίδρυση αυτού: "Το σωματείο "Παιδί.Δύναμη.Υπομονή" ήταν μια ιδέα που προέκυψε μετά από ένα ατύχημα που είχε ο γιος μου, όταν τον παρέσυρε ένα αυτοκίνητο. Για τέσσερις μήνες νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού. Όλο εκείνο το διάστημα αναρωτιόμουν γιατί να συμβεί αυτό; Προσπαθούσα όμως να βρω το θετικό της ιστορίας. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όταν συνήλθε εντελώς ο γιος μου, ξεκινήσαμε με φίλους και γνωστούς να βοηθάμε παιδιά που βρίσκονταν εδώ. Προσφέραμε για τις ανάγκες τους, όπως να αγοράσουμε τεχνολογικό εξοπλισμό, που χρειαζόταν το νοσοκομείο. Στη συνέχεια είπαμε να το επισημοποιήσουμε και ιδρυσαμε το σωματείο ΠΑΙ.Δ.Υ. Από το 2013 βοηθάμε παιδιά και οικογένειες. Πληρώνουμε θεραπείες παιδιών από τροχαία ατυχήματα, οργανώνουμε θεατρικές παραστάσεις προσφέροντας ψυχαγωγία και προσπαθούμε να στηρίζουμε οικονομικά τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Κάποτε πίστευα, ότι ποτέ δεν θα συνέβαινε αυτό στο παιδί μου, αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη. Είναι σημαντικό να βάζουμε το λιθαράκι μας για να βοηθήσουμε εκείνους που το χρειάζονται. Στο σωματείο όλα τα μέλη συνεισφέρουν εθελοντικά. Προσπαθούμε να κάνουμε τίμιες δράσεις χωρίς να ζητάμε χρήματα και όποιος έρχεται σίγουρα αποκομίζει κάτι. Εργαζόμαστε με κόπο και προχωράμε δίνοντας ψυχή ακόμα και με το απειροελάχιστο χρόνο που μπορεί να διαθέσει ο καθένας. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν τη ψυχή τους και πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες. Θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο γιατρό του γιου μου, που έδωσε όλο του το είναι τη περίοδο της νοσηλείας του εδώ και είμαι σίγουρη ότι κάνει το ίδιο για όλα τα παιδιά."




      Για κάποια παιδιά όμως τα Χριστούγεννα δεν είναι το ξέγνοιαστο παιχνίδι και η οικογενειακή θαλπωρή, αλλά η θέα από το παράθυρο ενός νοσοκομειου. Με τη δράση αυτή ο σύλλογος ΠΑΙ.Δ.Υ μας προτρέπει να προσφέρουμε αυτό το λίγο που θα είναι αρκετό για να κάνει ένα παιδί να χαμογελάσει και να νιώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μηλαΐτη "είναι δύσκολο να αλλάξουμε το κόσμο, αλλά είναι εύκολο να χαρίσουμε ένα παιδικό χαμόγελο".


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...