Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Νέα χρονιά: Ευκαιρία για ένα restart


  Η αρχή κάθε έτους σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει. Κάθε χρονιά αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση σε όλους. Σε κάποιους υπερισχύει η γλυκειά και σε άλλους η πικρή. Μήπως η ζωή δεν είναι γλυκόπικρη όμως; Το σημαντικό είναι να διδάσκεσαι από τις αρνητικές καταστάσεις και να πορεύεσαι έχοντας στις αποσκευές σου μόνο τις θετικές στιγμές που σου άφησε η κάθε χρονιά.
    Ο Ιανουάριος πέρα από το μήνα που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους, είναι και η ιδανική ευκαιρία για ενα restart στη ζωή σου. Μπορεί να μην αποχαιρέτησες το προηγούμενο έτος με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά ποτέ δεν ξέρεις, τι καλό σου επιφυλάσσει η νέα χρονιά. Όσο εξαρτάται από εσένα και όχι από τη λεγόμενη κακοδαιμονία που έχουμε τη τάση να επικαλούμαστε οι άνθρωποι για να δικαιολογήσουμε τις αναποδιές που συναντάμε, αναθεώρησε σχέσεις και απόψεις και θέσε νέους στόχους.



1. Ξεσκαρτάρισμα φίλων και γνωστών

   Ο,τι χειρότερο είναι να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά διατηρώντας στη ζωή σου τοξικές σχέσεις.
Αναλογίσου ποιοι είναι εκείνοι που σε αγαπουν και σε νοιάζονται πραγματικά και ποιοι εκείνοι που δεν τους καίγεται καρφάκι για εσένα. Έδωσες
ευκαιρία τη προηγούμενη χρονιά.Τώρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα τεράστιο DELETE(Έχει να φύγει πολύς κόσμος)

 2.Επαγγελματικοί στόχοι
 
  Η προσωπική ευτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επαγγελματική ικανοποίηση. Για αυτό με το νέο έτος είναι ευκαιρία να ολοκληρώσεις επαγγελματικά σχέδια που είχες βάλει ήδη σε εφαρμογή αλλά και να οργανώσεις νέα. 

3. Εκπλήρωσε προσωπικούς στόχους και όνειρα 

Μην κάνεις αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Η ζωή ειναι μικρή και πρέπει να τη διασκεδάζουμε. Μην αφήσεις πάλι πίσω προσωπικούς σου στόχους και όνειρα. Αυτή τη χρονιά θα κάνεις όσα περισσότερα μπορείς για τη προσωπική σου ευχαρίστηση είτε αυτό είναι ένα ταξίδι στη Γη του Πυρός είτε το απωθημένο σου να κάνεις bungee jumping στη γέφυρα της Αραδένας.

4. Λιγότερο άγχος! Περισσότερο γέλιο 

   Φρόντισε με τη νέα χρονιά να αποβάλλεις το στρες και την απαισιοδοξία σου και να βάλεις περισσότερο γέλιο στη ζωή σου. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι το στρες πέρα από την έλλειψη επαγγελματικής απόδοσης συμβάλλει στη διατάραξη της ψυχικής
ηρεμίας και την εμφάνιση κατάθλιψης. Επειδή αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, ξεκίνα από σήμερα για να δεις τουλαχιστον αποτελέσματα μέχρι το Δεκεμβριο του 2019.

5. Γνώρισε νέους ανθρώπους 

    Επειδή στο ξεσκαρτάρισμα σχέσεων, που αναφέραμε στο no.1 θα μείνουν πολλές θέσεις άδειες είναι ευκαιρία να γεμίσεις κάποιες από αυτές γνωριζοντας νέους ανθρώπους. Ανανέωσε τις γνωριμίες σου αλλά προσοχή στα λάθη του παρελθόντος.

Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...