Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ικανός για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο

  
    Σίγουρα στη συνείδηση των φανατικών οπαδών του τένις καθιερώθηκε τον Αύγουστο του 2018 όταν κατάφερε να νικήσει το "μεγαθήριο" και no1 στη παγκόσμια κατάταξη με τους κορυφαίους τενίστες, Νόβακ Τζόκοβιτς και να προκριθεί στο τελικό του Rogers Cup, που διεξήχθη στο Τορόντο. Έκτοτε τα μίντια όλου του κόσμου άρχισαν να συζητούν για ένα ανερχόμενο αστέρι στο χώρο του τένις, που θα κάνει τη διαφορά.
     Στο ελληνικό κοινό ο Στέφανος Τσιτσιπάς ίσως έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την αξιέπαινη συμμετοχή του στο Australian Open τον Ιανουάριο του 2019, όπου επικράτησε έναντι του "βασιλιά" Ρότζερ Φέντερερ φθάνοντας να γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που όχι μόνο συμμετείχε σε ένα από τα δημοφιλέστερα Grand Slams αλλά κατάφερε να προκριθεί και στην ημιτελική φάση βάζοντας το όνομα του δίπλα στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου.
    Σε ηλικία 20 ετών ο Στέφανος έχει γίνει το "παιδί θαύμα", που "ξανασύστησε" το τένις στο ελληνικό κοινό δίνοντας του το κίνητρο να παρακολουθεί την αντισφαίριση με την ίδια αγάπη που θα παρακολουθεί το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.




   Ο "απρόσεκτος" Τσιτσιπάς και το Roland Garros
   

  Αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Τσιτσιπάς βιώνει το όνειρο της ζωής του στο Παρίσι, αφού μετά το 1936 και το Λάζαρο Στάλιο γίνεται ο πρώτος Έλληνας αντισφαιριστής που συμμετέχει στο κορυφαίο γαλλικό τουρνουά τένις Roland Garros διεκδικώντας τη πρωτιά ανάμεσα στους 16 καλύτερους.
   Μέχρι τώρα όμως ο ενθουσιασμός σε συνδυασμό με την υψηλή αυτοπεποίθηση μόνο επιβλαβής αποδεικνύεται όσον αφορά την αθλητική του απόδοση, αφού ο νεαρός τενίστας παρουσιάζει δύο πρόσωπα εντός γηπέδου που εναλλάσσονται από set σε set δίνοντας την αβεβαιότητα στον θεατή για το αν έχει τελικά τη δυνατότητα να κερδίσει το παιχνίδι. Από τη μία βλέπουμε το σαρωτικό Τσιτσιπά, που έχει τον εξ'ολοκλήρου έλεγχο του game και από την άλλη τον επαναπαυμένο στη "σίγουρη" νίκη και απρόσεκτο Τσιτσιπά με τα αποφευκτέα λάθη, που του στερούν σίγουρους πόντους. Ευτυχώς μέχρι τώρα οι επικίνδυνες αυτές εναλλαγές στην αθλητική συμπεριφορά του δεν του έχουν στοιχίσει το εισιτήριο για τη νικη του φημισμένου χωμάτινου τουρνουά.

   Τη Κυριακή 2 Ιουνίου ύστερα από δύο σερί αγώνες καλείται να αντιμετωπίσει τον Ελβετό πρώην no3 στη παγκόσμια κατάταξη Σταν Βαβρίνκα και να αποδείξει ότι αυτή τη φορά δεν θα αφήσει το νεανικό παρορμητισμό του να τον οδηγήσει σε αστοχίες που θα χαρίσουν τη πρόκριση στον αντίπαλο του.
   Στέφανε, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς οτι  η νίκη σε ανεβάζει μεν ψηλά αλλά η λάθος διαχείριση της μπορεί να σε ρίξει στο μηδέν.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

          Και σαν σύγχρονοι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αναβιώνουμε το αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού όντας ελεύθεροι και σ...